< Inapoi

 HANNAH NYDAHL
 

Scrisoarea lui Lama Ole Nydahl despre Hannah
 

Cei mai dragi discipoli si prieteni din întreaga lume!

În data de 1 aprilie, noaptea la ora 1:43 Hannah ne-a părăsit pe noi – si acest lucru a făcut-o în stilul cel mai bun.

A fost bolnavă în timp de 5 luni – din care de 3 luni de zile am stiut că e vorbă despre o boală mortală –, ultimele ore din viata ei au exprimat ce a fost esenta vietii sale. În prezenta unui mic grup de prieteni care au avut grijă de ea, fiind sub o doză foarte mare de morfină, de 15 ori s-a întors în corpul ei din nou si din nou revenind înapoi din starea de moartea clinică. Asa a verificat dacă mai poate folosi totusi corpul său. Fiindcă cancerul i-a distrus creierul si plămânii si a vomitat sânge, în mod explicit acest lucru nu a fost posibil, de aceea am convins-o să plece linistită. Am făcut Phowa pentru ea si la primul rând al rugăciunii de dorintă Devacen s-a dus înapoi în spatiu, atemporală si încântătoare.

Desi pierderea ei e ca o amputatie iar rana e foarte adâncă, eu doresc să multumesc lui Hannah că întotdeauna a insistat să mă tină lângă ea. Mă inspiră de atunci când ne-am întâlnit prima data în 1951 într-o pădure situată în nordul orasului Copenhaga si din octombrie 2006 am folosit orice clipă să învăt de la ea tot ce am putut. Sper că am reusit să păstrez ceva din asta.

Munca cu care ajutăm pe toti să ajungă la perfectiune nu se termină si sper că ne vedem în curând!

P.S. Fiindcă în jurul lumii sunt mai multi de zeci de mii de budisti laici Calea de Diamant Karma Kagyu si nu e posibil să primim pe totii, vom celebra împreună pe Hannah atunci când osemintele sale vom pune într-o stupa din Centrul de Lume. Sfintia Sa Karmapa sprijină dorinta noastră. Cadoul cel mai mare pe care putem oferi pentru Hannah este să continuăm practica noastră.


Scrisoarea lui Karmapa despre Hannah - engleza pdf
 
Scrisoarea lui Lama Ole Nydahl despre Hannah - engleza pdf
 
Scrisoarea lui Lama Jigme Rinpoce despre Hannah - engleza pdf